niemanders-logo

DONEER
op voordekunst.nl

niemanders-logo

Crowdfundingcampagne ‘De Niemanders’

“Wat zou er met je gebeurd zijn als je op cruciale momenten in je leven een andere kant was opgegaan en in de gevangenis was beland?”

De Niemanders
Rocco Ostermann en Wout Kemkens speuren als embedded musicians momenteel gevangenissen af naar bijzondere verhalen en muzikanten. Op zoek naar de kantelpunten en sleutelmomenten in de levens van hen die de verkeerde keuzes hebben gemaakt. De verschoppelingen, de misdadigers, de langgestraften. Gedetineerden.

Samen met – en geïnspireerd door – de inmates schrijven Rocco en Wout een uniek album dat verhaalt over de bajesbewoners en hun levens. Een ontmoeting en samenwerking tussen ‘binnen’ en ‘buiten’. Samen zijn zij ‘De Niemanders’. ‘Je ziet het niet, de barsten onder kekke kapsels, de vouwen in iemands ruggengraat. Het leven biedt geen stippellijntjes, maar een spagaat tussen goed en kwaad. De ‘iemanders’ schijnen in glossy’s, op het platte beeld zo vermetel. De Niemanders wonen op de achterkant van hun cv, in een heksenketel.’

De aanleiding
De aanleiding voor De Niemanders vond plaats in september 2018, toen Rocco en Wout (Donnerwetter, Shaking Godspeed) een band formeerden met vijf gedetineerden in een gevangenis. Ze speelden er drie concerten. Uit deze verrassend mooie samenwerking ontstond de wens voor een nog intenser vervolg: samen een plaat maken. Rocco Ostermann, Wout Kemkens en de gedetineerden worden bij dit project gedreven door hun gezamenlijke fascinatie voor de keuzes die mensen bewust en onbewust nemen op de ‘crossroads’ in hun leven. De uitkomst is een album aan songs geschreven in Nederlandse gevangenissen.

De crowdfundingcampagne
En nu is het tijd om deze verhalen op plaat te krijgen! Daarvoor moeten we onder andere opnames maken in een studio, mixen, masteren, artwork maken en de platen persen. En om dat te financieren hebben we jouw hulp nodig. Je krijgt er sowieso een vette plaat en een mooi concert voor (op vrijdag 1 mei 2020), maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om ons te supporten. Zo kun je bijvoorbeeld een Niemanders-hoodie kopen, of een special-guest ticket tot een uniek concert in een Nederlandse gevangenis.

Help ons de verhalen uit de Nederlandse gevangenissen van ‘De Niemanders’ te vertellen! Doneren kan t/m 23 december 2019 via: https://www.voordekunst.nl/projecten/…

Merci!